Promosi

Wednesday, 6 February 2013

Sapa Nak Bayar Semua Hutang?


Kedah punca BDB hutang RM330 juta

Ketua Pemuda Gerakan, Tan Keng Liang berkata, langkah itu tidak wajar kerana dikhuatiri mengakibatkan BDB tidak mampu membayar hutang tersebut iaitu sebanyak RM49.28 juta setahun sedangkan keuntungan tahunan syarikat itu hanya RM20.64 juta.
"Jadi persoalannya, bagaimana kerajaan negeri mahu membantu BDB untuk membayar hutang dan kenapa BDB perlu tanggung pinjaman bank RM330 juta bagi projek Kerajaan Pas Kedah," katanya kepada pemberita di Pejabat Gerakan Kedah di sini hari ini.
Keng Liang berkata, BDB juga tidak wajar terlibat dalam pinjaman daripada Bank Islam Malaysia Berhad dan Affin Islamic Bank Berhad kerana sejumlah 45 peratus saham BDB dimiliki orang awam manakala selebihnya dimiliki oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK).


Psstt.....Kalau Barisan Nasional buat projek kata guna duit rakyat. Projek ni guna duit sapa?

Tak Selesai lagi Masalah Kuin Ni?


Isu kebajikan kakitangan Kuin ke Jabatan Tenaga Kerja

ALOR SETAR 6 Feb. - Isu kebajikan kakitangan Kolej Universiti Insaniah (Kuin) yang berlarutan sejak tahun lalu, kini memasuki fasa baharu apabila ia dilaporkan ke Jabatan Tenaga Kerja bagi membantu membela nasib mereka.
Laporan itu dibuat oleh pensyarah Kuin, Mohd. Farid Alias, 28, yang hadir bersama kira-kira 20 kakitangan kolej universiti berkenaan di Pejabat Tenaga Kerja di sini pada pukul 3 petang ini.
Mohd. Farid berkata, mereka terpaksa melaporkan kepada jabatan itu kerana tidak tahu lagi kepada siapa hendak mengadu selepas usaha mereka sebelum ini mendapat reaksi mengecewakan daripada pihak terlibat.
Katanya, isu tersebut termasuk melibatkan kegagalan menjelaskan caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), potongan Lembaga Tabung Haji dan ansuran bank walaupun gaji pekerja dipotong untuk tujuan itu.


Kata nak memimpin cara Islam, Beginikah caranya?