Promosi

Sunday, 7 April 2013

Bina Masjid Bukan Untuk Islam?

Kenyataan apa ni? Kalau Masjid dibina bukan untuk Islam, untuk apa lagi sebuah masjid itu dibina? Siapa yang mengarut ni? Kalau dah tak mampu nak bina Masjid, tak payah la nak keluarkan berbagai kenyataan yang akan mengelirukan rakyat. Siapa orang tua sorang ni yang mampu membaca niat seseorang individu melakukan sesuatu kerana Allah atau tidak? Biarlah usia kita yang panjang yang dikurniakan Allah dimanfaatkan untuk beribadat serta bersyukur kepadanya dan bukan dengan mengejar habuan dunia di hujung usia kita.. Bacalah kenyataan yang dikeluarkan oleh seorang yang digelar "Tok Guru" ni. Beginikah sifat seorang yang merasakan dirinya alim?? Tahap mana alimnya dia sehingga mampu mengetahui samaada sembahyang yang dilakukan oleh seorang itu tidak diberikan pahala oleh Allah? Ingatlah di akhir zaman akan ada ulamak jahat, dari mereka fitnah datang kepada mereka fitnah itu kembali..........


UMNO bina masjid bukan sebab Islam-Nik Aziz

Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan angkuh mempertahankan 'fatwa'nya sebelum ini bahawa solat orang UMNO tidak mendapat sebarang pahala, di Kompleks Perkhidmatan Veterinar, Kota Bharu, semalam.
KOTA BHARU 7 April - Setelah menuduh solat orang UMNO tidak mendapat pahala, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mendakwa, UMNO membuat masjid bukan kerana Islam sebaliknya mahu menjadi kontraktor.
Malah, Menteri Besar Kelantan itu berkata, program-program berkaitan Islam yang dilakukan UMNO juga tidak mendapat pahala kerana parti tersebut menolak Islam.
"Di Kelantan ini banyak mana projek-projek Kerajaan Pusat buat, sepatah pun tidak memberitahu harga sebenar.
"Tentu ada benda yang tersembunyi, orang Melayu panggil 'sambil menyelam sambil minum air'. UMNO pula 'sambil menyelam sambil bekwoh (kenduri)'. Bukan setakat minum sahaja, makan besar," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas melancarkan Projek Pawah Rusa di Kompleks Perkhidmatan Veterinar, di sini hari ini.
Nik Abdul Aziz berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataannya dalam ceramah di Kampung Jambu dekat sini, 3 April lalu, yang mendakwa sembahyang orang UMNO tidak mendapat pahala kerana mendakwa parti itu menolak dasar Islam.
Mengenai dakwaannya itu, Nik Abdul Aziz dengan angkuh mempertahankannya dengan menegaskan, orang UMNO bermakna orang yang menolak Islam dan sembahyang mereka sememangnya tidak akan memperoleh sebarang ganjaran pahala.
Beliau berkata, orang Melayu sepatutnya menerima Islam dengan sepenuhnya dan menolak Islam bermakna mereka turut menolak Allah SWT.
Dakwaan Nik Abdul Aziz itu dibidas banyak pihak terutama golongan ulama seperti Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria, Pengerusi Biro Agama Nadi Rakyat Malaysia, Rujhan Abd. Rahman dan Pengerusi Biro Bertindak Agama Minda Pondok, Mohd. Syamsul Mohd. Yusoff al-Hafiz.
Dalam pada itu, Nik Abdul Aziz menyifatkan manifesto yang diumumkan Barisan Nasional (BN) demi kesejahteraan rakyat malam tadi sebagai mengarut.
"Buatlah apa sahaja, asal tolak Islam semuanya mengarut," katanya.


No comments:

Post a Comment