Promosi

Monday, 9 April 2012

Satu Demi Satu Cawangan PKR Berkubur

Makin hampir menjelang pilihanraya makin banyak kita dengar mengenai berkuburnya ranting PKR. Mungkinkah ini boleh dijadikan kayu pengukur bahawa PKR akan berkubur pada pilihanraya ke 13 ini???
Hari ini satu lagi cabang PKR di Kedah dibubarkan dan bekas ahli PKR yang keluar parti mengisytiharkan akan membantu memenangkan Barisan Nasional pada pilihanraya yang akan datang. Berita ini dipetik terus dari Utusan Malaysia Online Terkini..

PKR cabang Ladang Perbadanan, Sg. Petani dibubar

09/04/2012 1:01pm


SUNGAI PETANI 9 April – Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang Ladang Perbadanan, Taman Ria di sini dibubarkan selepas 50 ahlinya mengisytiharkan keluar parti hari ini.
Ketua cabang berkenaan, M. Muruli berkata, mereka kecewa kerana pemimpin-pemimpin atasan parti yang gagal menunaikan janji, tidak menjaga kebajikan ahli dan banyak bercakap kosong.
"Tindakan kami tidak didorong oleh mana-mana pihak tetapi kerana kecewa dengan pemimpin atasan yang menonjolkan sikap tidak bertanggungjawab dan mungkir janji,” katanya selepas membuat pengisytiharan itu di Taman Ria Jaya di sini.
Penyelaras Parlimen yang juga Ketua UMNO bahagian Merbok, Datuk Tajul Urus Mat Zain dan Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau, M.L. Maren turut hadir pada majlis itu.
Muruli memberi pengakuan semua bekas ahli PKR itu akan menyokong dan membantu Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum ke-13 akan datang, dan selepas ini mereka bergerak atas nama Persatuan Kebajikan Masyarakat Tamil Sungai Petani.
Sementara itu, Tajul Urus berkata, bekas ahli PKR itu sedar perjuangan PKR tidak membawa sebarang kebaikan.
"Tiada apa yang boleh dibanggakan dengan PKR berbanding BN yang telah banyak berjasa dari aspek kebajikan serta memenuhi kehendak rakyat dan bekerja demi faedah bersama,” katanya. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment